Miere poliflora


Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predominanta. Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere  completa,fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei: zaharuri simple, glucoza si fructoza este direct asimilabila in organism. Mierea contine, in cantitati mici vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea contine enzime: invertaza, amilază, catalază, acizi organici: acid lactic, acid gluconic, saruri minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor. Mierea stimuleaza pofta de mâncare, faciliteaza digestia, imbunătăţeşte activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange. Mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii. Mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale. Consumul de miere de albine poate preveni tulburarile de crestere, demineralizarea oaselor. Are proprietăţi antibacteriene. Conţinut energetic :3000 Kcal/kg.  Datorita naturaletii sale, mierea de albine cristalizeaza in timpm aceasta nu îi afecteaza calitatile.

Tipurile monoflore de miere, fie ca e vorba de miere de salcam, tei, zmeura, floarea-soarelui sau orice alt tip de planta, sunt inferioare mierii poliflore. Aceasta este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori si contine toate minerale, vitaminele și substantele active prezente in plantele respective. Prin consumarea de miere poliflora poti obține un plus de vitamine și minerale transferate de albine de la planta la miere. Din aceasta cauza, mierea poliflora este varietatea de miere cea mai indicata in a fi utilizata in remediile naturiste.
Consumul acestui sortiment de miere este recomandat pentru stimularea poftei de mincare si facilitarea digestiei. Mierea poliflora este un bun remediu impotriva anemiei si a oboselii fizice sau intelectuale. Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima si pentru cresterea procentului de hemoglobina din singe, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (una-doua lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe.
Cred ca numai din lipsa de informatie multe persoane isi imagineaza ca mierea monoflora, din salcam, tei, izma, floarea soarelui, ar fi cea mai buna. Mierea monoflora este adunata din nectarul unei singure flori, avand in compozitia sa principiile active ale unei singure plante. Mierea poliflora este produsul multor plante de pe camp si are in compozitia sa diverse minerale, vitamine si principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii si, prin miere, omului.
Mierea poliflora este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din cate exista. Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale.
Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procentul de hemoglobina in sange. Una, doua lingurite de miere luate dimineata, pe nemancate, cu un pahar de apa la temperatura camerei, usureaza digestia.
In bolile ficatului, medicina populara recomanda un sirop din miere de albine si lamai. Se spala bine cateva lamai, eventual cu o periuta de dinti noua, se usuca intr-un prosop de bucatarie si se taie in cuburi mici, cu tot cu coaja. Se pun cuburile intr-un borcan, fara sa se indese, si se adauga miere de albine care sa acopere lamaia in intregime.
Din siropul care rezulta, dupa cateva ore sau o zi, depinde de caldura din incapere, se ia cate o lingura de trei ori pe zi inainte cu o jumatate de ora de mesele principale.
Tot pentru boli de de ficat se face un amestec din miere si grapefruit. Seara, se curata un grapefruit, se taie cuburi si se pune intr-un castron. Daca este cristalizata, se adauga o lingura de miere, daca nu, doua linguri, se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa pana dimineata.
Acest amestec poate fi si un mic dejun delicious, puternic vitaminizat pentru oricine doreste sa-si refaca stocul de minerale si vitamine. Copiii ar adora sa manance dimineata asa un mic dejun, dulce, parfumat si energizant.
Trebuie sa se stie ca mierea de albine, ca medicament, nu are proprietati miraculoase dar consumul constant ca aliment de sine statator ori indulcitor pentru cafea, ceai, sucuri preparate in casa are beneficii incontestabile asupra intregului organism.
Mierea poliflora cristalizeaza tocmai pentru ca este naturala si nu pentru ca i s-ar fi adaugat zahar in compozitie. Trebuie sa se stie ca zaharul adaugat artificial nu mai cristalizeaza.