Mierea
de tei este trecuta in categoria celor mai bune si celor mai apreciate
sorturi de miere, bogata in vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina),
si aminoacizi, in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la
70-80 % , uneori continand si o cantitate insemnata de mana. Fiindca
aroma mierii de tei este foarte puternica, pentru a-i diminua din gust,
se amesteca cu alte sorturi de miere sau cu miere poliflora.
Culoarea mierii de tei este deschisa, batand usor in
galben cateodata chiar cu reflexe verzui. Cristalizarea ei se face spre
toamna si are o consistenta untoasa, cristalele avand culoarea alba,
mierea capatand un gust si o aparenta mai atragatoare.
Are calitati linistitoare si antiseptice (calmarea tusei) fiind prescrisa in:
- afectiunile sistemului nervos,
- insomnii,
- stari febrile,
- dureri gastrice,
- prevenirea migrenelor,
- profilaxia pneumoniilor, astmului bronsic, starilor nervoase,
- tuberculoza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu